Paskutinė atominių kvailysčių stadija?

 

Premjeras Andrius Kubilius, anot portalo “Delfi.lt”, Lenkijos dideliam dienraščiui kai ką pasakė. Tame tarpe ir apie atominę elektrinę.

„Premjero interviu neapsiėjo ir be klausimų energetikos tema. Paklaustas, kaip vertina rusų siekius Kaliningrado srityje pastatyti atominę elektrinę, A.Kubilius sakė nematąs tam reikalo: „Apie šią elektrinę nemažai kalbėjau su Rusijos premjeru Vladimiru Putinu. Paklausiau jo, kokia yra ekonominė šio projekto logika, kadangi ir be atominės elektrinės Kaliningradas yra visiškai aprūpinamas elektros energija. Taip pat pabrėžiau, kad Lietuva neturi planų importuoti šios energijos iš Kaliningrado srities. Ir premjeras Putinas neatsakė man į šį klausimą“, – praneša delfi.lt

O kodėl, sakykite, šios elektros negali importuoti ne tik Lenkija, atvirai aptarinėjanti šiuos klausimus su rusais, bet ir Vokietija? Kodėl Skandinavijos rinka, kuriai elektros trūksta, negali susitarti dėl jungties su rusais, užuot laukusi, kol išjudės amžinai čia pat įvyksiantys Lietuvos projektai?

Putinas neatsako į klausimus A. Kubiliui, o mūsų premjeras neatsako į juos mums. Mums nesakė, kas dalyvavo konkurse, kuris realiai žlugo, o oficialiai dabar perėjo tik į kitą stadiją. Ar ji jau paskutinė? Ar paskutinė stadija jau pasiekta premjero nuomonėje apie Kaliningrado projektą? Ar tiesa, kad pastarasis įšaldomas, kol Rusijos premjeras naktimis tariasi, ką pasakyti mūsiškiui?

, , ,

  1. #1 by Martynas on 16 gruodžio, 2010 - 5:54 pm

    O tai ko noreti? Seime kazkokios enegetikos komisijos pirmininkas, klounininku partijos narys pederastas Zilinskas? Premjeras melagis, didziuju nepriklausomos energetikos utopiju kurejas. Kur mes nueisim su tokiais? Nujauciu bus vikilyksas kad premjeras spaude pederasta meluoti, jog investuotojo rinkimas nesuzluges ir yra pilna pasiulymu.

  2. #2 by Lina on 16 gruodžio, 2010 - 6:24 pm

    Apie ką galima kalbėtis su nustekentos,praskolintos ir smunkančios šalies premjeru?:)Kaimynai turi VISĄ informaciją ir apie gyventojų nuotaikas,todėl neskuba derėtis su 3 procentų populiarumą turinčiu “vadu“:)Ateis kiti-su jais ir bus rimtesnės šnekos.

  3. #3 by k on 16 gruodžio, 2010 - 7:57 pm

    turint omeny visas eksporto galimybes-tikimybes, kodėl AE tuomet “statoma“ prie LT sienos, o ne prie jūros (tiesioginis aušinimas vandeniu didina AE naudingumo koeficientą, o aušinimo bokštų nestatymas taupo pinigus) arčiau Lenkijos-Vokietijos-Skandinavijos?
    “kol išjudės amžinai čia pat įvyksiantys Lietuvos projektai“ – vėlgi kažkas nejaučia atitinkamų projektų laiko konstantos. 3-4 metai – nėra daug.

    • #4 by anoniminis bailys on 16 gruodžio, 2010 - 8:12 pm

      O cia priejo Kinziulis ir sako: Ar zinot kad Lietuva statys atomine elektrine?

  4. #5 by Lina on 16 gruodžio, 2010 - 8:03 pm

    Lietuva turi tik milžiniškų skolų.Ji pati negali pasistatyti AE.O Rusija ,Baltarusija ir Lenkija neleis ir kitiems pastatyti AE,nes būtent šios šalys ir bus el. energijos pirkėjos ir vartotojos.Joms yra žymiai patogiau turėti elektrinę kontroliuojamoj teritorijoj,o ne sektantų valdomoj Lietuvoj.Lietuva juk puoselėja “vertybes“,o ne ekonomiką.:)?

    • #6 by Tomas Čyvas on 17 gruodžio, 2010 - 10:41 am

      Lina, kur tas vertybių puoselėjimas Lietuvoje? Jau greičiau galima matyti iracionalų godumą, pristatomą, kaip pragmatizmą…

      • #7 by Lina on 17 gruodžio, 2010 - 10:55 am

        Visiškai sutinku ,Tomai.Todėl “vertybes“ ir įdėjau į kabutes.

  5. #8 by Citata on 16 gruodžio, 2010 - 8:36 pm

    “Pavagia iš pensininkų, beveik
    milijardą sumoka Vilniaus prekybos oligarchams ir svaičioja, kad pinigai
    ims snigti, investuotojai užplūs, dujos bus tiekiamos už dyką… ir
    šalia to stabdo bet kokia altsinaujinančių šaltinių energetikos
    plėtrą. Nebeieškokit kvailių. Tokių niektauzų ir nesąžiningų
    vagių valdžioje beturėjom tik Brežnevo laikais. Tas “nemokamos
    ministerijos“ ministras taip ir nepajėgia suskaičiuot kiek kainuos ta jo
    nacionalinė energetikos strategija ir atsakyt iš kur paims pinigus. vėl
    vogs, kaip pirkdami VST?“

  6. #9 by Lina on 21 gruodžio, 2010 - 10:52 am

    Norėčiau informuoti gerb.Tomą,kad jau kurį laiką balsas “išcenzūruoja“ visus komentarus,kurie kritiški Kubiliaus vyriausybei.Paliekami tik pačios viešų ryšių bendrovės,kuriai patikėta komentarų priežiūra,tekstukus.Pasidomėkit,Tomai,kokia AB vykdo šitas funkcijas,kas jai vadovauja ir iš kur ji gauna pinigus.?Labai tikėtina,kad Valentinavičiaus “hebra“ primoka šitai artelei už viešos nuomonės “kūrimą“.

Parašykite komentarą