Klausimai dėl Golovatovo medžioklės

Kagebisto, buvusio sovietų smogikų būrio “Alfa” vado epopėja, deja, palieka klausimų ne tik jį paleidusiai Austrijai, bet ir Lietuvos institucijoms.

Kodėl europinis arešto orderis Sausio 13-osios bylos personažui išstenėtas tik pernai spalį?

Šis klausimas ne toks jau retorinis, ypač matant su kokiu aršumu dirbama kad ir Eglės Kusaitės byloje, šalia kurios, iš įniršio pradėtos dar kelios. Kur tas patriotinis užtaisas ir noras bent jau atrodyti didvyriais?

Ar iki pernai spalio M. Golovatovas nesilankė Europos Sąjungos teritorijoje? Juk jo įsteigta firma, glaudžiai bendradarbiaujanti su buvusiais oponentais iš Vakarų, oficialiai veikia net keliose Europos Sąjungos sostinėse.

Jei pastato su įstrižais langais užpildas būtų bent puse tiek energingas ne vien kartu su rusų kolegomis ėdant Eglę Kusaitę, mūsų politikams šiandien gal nereiktų plaktis isterikose ir lenktyniauti – kas įmantriau palos į Vienos pusę. Juolab, kad yra neaišku, ar čia buvo tikrai didžiosios politikos, su kokiomis nors dujų kainomis susijęs atvejis, ar tiesiog įtakingos, tarptautinės šnipų-biznierių gaujos gebėjimas kai ką labai greitai papirkti ar prispausti.

Tiesiog negaliu nesutikti su Nijole Sadūnaite.

, , , , ,

  1. #1 by ezengas on 20 liepos, 2011 - 12:49 pm

    Pritariu tamstai. Aplamai, tarptautinėj arenoj turbūt atrodom kaip durniai, kai deginam žvakutes prie Austrijos ambasados ir reikalaujam atiduoti teisėsaugai Golovastovą, tai pačiai teisėsaugai, kurią su šūdais maišėm prieš porą metų degindami žvakutes prie prokuratūrų ir skalambydami visam pasauliui, kokia ji korumpuota beigi pasmirdusi, apsirengę violetine spalva. Tiesiog paradoksas, kaip viskas greitai pas mus užmirštama. Atrodom kaip isteriškos turgaus bobos, ne daugiau.

  2. #2 by simasj J on 20 liepos, 2011 - 6:54 pm

    Gal tie pokyčiai “juodajame kube“ susiję su jūsų taip nemylimos prezidentės paskirtu naujuoju vadovu?

  3. #3 by ezengas on 20 liepos, 2011 - 7:24 pm

    kas tas juodasis kubas?

Parašykite komentarą