Eglės Kusaitės byla: šiek tiek dokumentų (II)

 

Šį kartą vieno teismo posėdžio protokolas.

Atidžiau įsiskaičius matosi, kad vienas įtariamosios atsakymų punktas prieštarauja kitam. Taip kalba tik emociškai nestabilūs žmonės. Ne veltui gynėjas užsimena apie prieš tai vykusią apklausą. Tai, manau, labai panašiu į tiesą daro E. Kusaitės pasakojimą, jos pas ją kameroje lankęsi saugumiečiai, vieną iš kurių ji iš anksčiau pažinojo, kaip Abdul Hafizą, tikrai galėjo padaryti tam tikrą poveikį, nors tai nebūtinai turėtų būti mušimas.

Pagal jos pačios versiją, jai buvo sakoma, kad neprisipažinus bus susidorota su jos draugais Apti ir Aišat Magmadovais, kurie neva buvo jos bendrininkai, nors visa Rusijos kaltinimo logika rodo pirštu į jų santykius su E. Kusaite. Beje, Rusijos žurnalistų pasakojimais, Apti Magmadovui, iškart po suėmimo, jei tik jis prisipažins, buvo žadama paleisti jo seserį. Pokalbis vyko lauke, pasiguldžius vyruką ant sniego, kai kita „spec. komandos“ dalis name bendravo su jo seserimi. Kaip paprasta…

Atkreiptinas dėmesys, kad turbūt ne veltui merginos artimiesiems prokurorai kelis mėnesius draudė viešinti net patį jos sulaikymo faktą. Pirmą kartą tai padaryta per tradiciškai VSD palankų “Lietuvos rytą”, labai palankiu metu – praėjus kiek laiko po sprogimų Maskvos metro, mėginant sukergti du faktus.

teismas

 

 

teismas1

teismas2

, , , , ,

  1. #1 by Rimtai on 14 gruodžio, 2010 - 11:38 am

    Kažkokia makaliūzė.Akį rėžia nenuoseklūs ir prieštaraujantys vienas kitam atsakymai.
    Tik reikia padidinti dokumentų kopijas,sunkiai perskaitoma vietomis.

  1. Wikileaks -like case in Lithuania | Zbygniewas Piwacijus

Parašykite komentarą