Seimo reikia iš 1 žmogaus

Seime, kaip matau, nauja mada. Nustoję juokinti svietą vienu socialistiniu lenktyniavimu – kas daugiau ir garsiau apie tai rėkdamas susimažins atlyginimą – tautos išrinktieji ėmėsi kitos didžiai naudingos veiklos. Ėmė vienas po kito registruoti Konstitucijos pataisas, kad sumažinti Seimo narių skaičių.Arūnas Valinskas pasiūlė mažinti iki 121, valstiete ir dar liaudininke bsivadinanti Rima Baškienė mano, kad užteks ir 71. Belieka laukti – kas daugiau. Senovės Romos respublikos laikais liaudies tribūnai irgi mėgdavo paremti ir iki idiotizmo suradikalinti kolegų iniciatyvas – pasiūlius išdalinti plebsui toną grūdų, kitas pritardavo, tik pridurdavo, kad reikia trijų. Paskui, kai ateidavo į miestą badas, primindavo, kad iniciatyva buvo to pirmojo.

Tai ir aš siūlau, kad kuris nors būtų pats radikaliausias ir šauniausias – palikime vieną tautos išrinktąjį ir pavadinkime jį Seimu. Nereikės nė pirmininko etato. Teismų sistema pakeiskime labai ribotu skaičiumi „troikių“ ir bus taupumas bei saulėlydis toks, apie kokį nė Valentinas Milaknis nesusapnuos. Pigu, patogu ir greita.

, , , , ,

  1. #1 by jj on 27 kovo, 2009 - 7:28 am

    graudziausia yra tai, kad toks pasiulymas gali sulaukti nemenko visuomenes pritarimo.

  2. #2 by Paulus A. on 27 kovo, 2009 - 9:20 am

    Šmaikštu 🙂
    Palikime tik socialinės apsaugos ir darbo (ar šeimos) ministeriją bei SoDrą. Ji galės pensijas ir pašalpas mokėti ir ant svieto bus ramu ir gera. Sutaupysim kiek pinigo.

  3. #3 by bobute on 28 kovo, 2009 - 11:43 am

    Ai uždarykim Seimą visai. Mums užteks ir 1 prezidento. Tada bus tikras amžinas saulėtekis.

  1. Atstokit su tom parlamento išlaidom! « Tomas Čyvas

Parašykite komentarą