Žalioji isterija atkunta

 

Kaip ir buvo galima tikėtis, cunamio sukeltos avarijos Fukushimos (Japonija) branduolinėje jėgainėje išprovokavo naujus žaliųjų ir šiaip GAZPROM draugelių protestus prieš branduolinę energetiką Vokietijoje.

Vokietijos dienraštis „Sűddeutsche Zeitung“ šiandien vėl cituoja veikėjus, kurie primena, kad iš 17 Vokietijoje veikiančių reaktorių 8 senesnieji yra esą labai nesaugūs, nes jų kupolai atlaikytų tik sportinių ir mažų lėktuvėlių atsitrenkimus.

Prieš keletą mėnesių kancelerei Angelai Merkel buvo pavykę laimėti mūšį už reaktorių darbo pratęsimą, visiškai logiškai pareiškus, kad tai skrydžių saugos, o ne branduolinio nesaugumo problema, bet dabar vėl pilasi mitingai, protestai ir verskmingi straipsniai. Visi juk žino, kad nieko saugiau už GAZPROM ir rusiškos naftos kompanijų paslaugas nėra ir negali būti.

Reiškiamas nerimas dėl to, kad Baden-Württembergo žemėje esantis Neckarwestheimo reaktorius ir Hesseno Biblis yra teotiškai seismiškai aktyvesnėje zonoje.

Laikraštis pasakoja, kokia baisi galėjo būti (bet nebuvo) 2006 metų avarija Švedijoje, kai įvykus trumpam jungimui nesuveikė du iš keturių aušinimo sistemą turėjusių paleisti generatorių. Personalas paleido juos rankiniu būdu, bet kas būtų buvę, jeigu būtų nespėjęs, verkia paniką skleidžiantis laikraštis…

Lietuvoje artimiausiu metu turėtų iš visų pakampių išlįsti žalieji ir papasakoti mums daug daugiau baisių istorijų bei pasmerkti visus, kas drįso net pagalvoti apie atominę energetiką. Turint omenyje, kad energetikos ministras Arvydas Sekmokas projektą ir taip vykdo „labai sėkmingai“ – „pagalba“ tikrai bus svari. Tik va Kaliningrado statytojus ta Fukushima vargu ar išgąsdins. Tad kai išgirsite cypaujant Lietuvos žaliuosius panikierius – atsminkite, kad saugūs esame tik pirkdami viską iš rusų. Kuo brangiau – tuo daugiau saugumo.

zalieji_pridurkai

http://www.zooomr.com nuotr.

, , , ,

  1. #1 by Pavianas virgutis on 14 kovo, 2011 - 9:56 am

    Esate visiškai teisus,Tomai.Užsakytuose komentaruose jau pilna tokių “pamąstymų“ ir manęs tai nestebina.

  2. #2 by Saulius Lapienis on 14 kovo, 2011 - 11:19 am

    Gerbiamas Tomai.
    būtų pravartu panagrinėti naujausius energijos gaminimo sprendimus – http://www.bloomenergy.com/.
    Tai kur kas pigiau ir saugiau nei Atominė energetika.
    Kompanijos kaip antai e-bay, Google, Coca-cola save jau “maitina“ tokia energijos rūšimi.
    Pagarbiai
    Saulius Lapienis

    PS: įdomu, kaip Jus Jūsų proproproanūkiai atsimins, kuomet Lietuvoje bus didžiulės problemos su panaudoto kuro saugojimu. Manau, jie Jus prakeiks, kai sužinos, kad Jūs buvote atominės energetikos – ypač Lietuvoje – šalininkas.

    • #3 by Pavianas virgutis on 14 kovo, 2011 - 12:10 pm

      “Panaudotas kuras’ nėra atlieka,o žaliava -toks pat,kaip ir panaudotas automobilis,stiklo butelis ar plastikas.:)Prajuokinot ,Sauliau,savo valstietišku mąstymu:)

      • #4 by Saulius Lapienis on 14 kovo, 2011 - 3:02 pm

        Taip, tame tiesos yra, kad tai irgi žaliava, bet ją pavojinga perdirbti. Bene vieninteliai perdirbėjai liko Rusija. Neseniai, Prancūzijoje, perdirbimo gamykloje įvyko avarija, įvyko nuotėkis, išsiliejo į upę radioaktyvios nuotekos. Tokiu būdu buvo sunaikintas vienas vyninkystės kraštas – tiesiog išbrauktas iš vynų žemėlapio. Nežinau, kuris čia valstietiškai mąsto. Gal Jūs? Nes Jums tur būt nesvarbu, kad dingo vyndarių kraštas. Jūs gal runkelius auginate?

      • #5 by mikas on 14 kovo, 2011 - 4:03 pm

        Sauliau, ar tikrai visi, kasto atomą – debilai? Nuop Amerikos iki Kinijos???? Gal nereikia taip pūstis?

      • #6 by Pavianas virgutis on 14 kovo, 2011 - 4:46 pm

        O jei pagalvotume apie tai,kiek tyrų gamtovaizdžių ir žemių buvo užteršta išgaunant naftą -masiškai ir visur.O kiek miškų iškirsta,kad žmonės galėtų auginti runkelius ir rugius,o kiek įvairiausių kasyklų atidaryta per 2000 metų-baisu.Noriu pasakyti,kad šiandien dar nėra technologijos,leidžiančios perdirbti branduolines atliekas į kažką naudingą.Bet neabejoju,kad rytoj,o gal po metų-jos bus.

    • #7 by douktris on 15 kovo, 2011 - 5:35 pm

      bloom labai grazu.
      kas trukde pakeisti atomine elektrine i bloom, kol turejom pigia elektra?
      seimininkas nekerta senos obels, dar nesancios vaisius, kol neuzaugo nauja.
      negi zmogus nusimeta senus drabuzius i siuksliadieze ir po to eina nuogas per krautuves ieskot nauju?

      taigi, elektrines uzdarymo tikslas visiskai kitas.
      jewrojuzo valdziai tas saugumas tik pretekstas atimti bet kokia savarankiskumo galimybe Lietuvai.

      tacit

  3. #8 by Raganius on 15 kovo, 2011 - 4:49 am

    “arba – arba“?…
    Maniau p. Čyvą esant atsparesniu leo sekėjų dainelėms, kurie atsinaujinančią energetiką Lietuvoje baigia sužlugdyti, tam, kad mažiausiai kelis dešimtmečius galėtų atkatintis iš nesibaigiančių AE statybų ir Lietuvą padaryti neišbrendančia skolininke kokiam nors švedbankiui… galėsim kaifuoti nuo “pigios“ elektrytės, proproanūkiai tebemokės skolas, o uraną pirksim pas tuos pačius rusus…

  4. #9 by viz3 on 15 kovo, 2011 - 10:37 am

    Kaip ir pridera gazpromo fanui, duodu nuorodą į rusišką puslapį:
    http://news.mail.ru/incident/5506893/?frommail=1
    Tikrai tie žalieji isterijas kelia – evakuoja 185 000 žmonių dėl nekalto pūkuotos radiacijytės pasivaikščiojimo po apylinkes.

  5. #10 by Virmantas Galdikas on 16 kovo, 2011 - 6:24 am

    Reaktoriaus sprogimas yra tik pasekmė daugybės veiksmų, kuriuos padarė visa žmonija (savo prisitaikėliškumu) ir žmonės kaip išprotėję besirenkantys netikras vertybes ir jų pagrindu priimantys sprendimus ir vėliau darantys veiksmus.
    Dabar nuiminėjam derlių, kurį mes “patys“ (tiksliau kiti už mus) pasėjome.
    Problema su Japonijos katastrofa ir jų nelaimės mastas mus pasieks daug greičiau, nei galime įsivaizduoti. Patys pagalvokite apie tai kaip mūsų gyvenamąją aplinką paveiks mokslininkų skelbiami faktai, kad žemės rutulio ašis pasislinko 10 cm, o tektoniniai sluoksniai epicentre ties Japonijos krantais – net 18 metrų. Kokio oro sulauksime, koks bus derlius, žiema,…
    Gerbiamieji, kritikuoti vieniems kitus yra lengviausia. Pamėginkim surasti tas vertybes, kurios tikrai mums neleis krėsti tokių kvailysčių, kurioms mes mielai gaištame laiką, vietoj to, kad spręstume mums (vis dar gyvenantiems Lietuvoje) svarbesnes problemas.
    Dėl atominės energetikos mano nuomonė yra vienareikšmė – Lietuvoje ši energetika neturi nei ekonominio, nei politinio, nei socialinio pagrindimo. Vienintelis tvirtas argumentas yra tas, kad keli (vienetai) asmenys nori šiandien ir daug užsidirbti sau ir savo artimiesiems.
    Kas bus rytoj, nei jie nei jų rėmėjai negalvoja, nes jų vertybių skalėje tokių sąvokų nėra.

    • #11 by Dalius on 17 kovo, 2011 - 7:59 am

      Pritariu dėl atominės Lietuvoje. Jos nereikia.

      Bet pritariu ir straipsnio autoriui: pasaulyje antiatominė isterija prasidėjo. Ir tikriausiai paveiks (nebūtinai į gerą) visus pasaulio gyventojus. Ateinančius 20-40 metų.

      P.S. O gal geriau tą isteriją pakreipti link atominių povandeninių laivų ? Arba kosmoso “užkariavimo“ ?

Parašykite komentarą